Inspectie en onderhoud

Inspectie en Onderhoud van Cosinus Phi Installaties

FraKol Power Quality verricht ook het onderhoud aan uw cosinus phi installaties. Hierbij wordt door onze ervaren servicedienst gebruik gemaakt van de juiste apparatuur om eventuele storingen vroegtijdig te kunnen ontdekken en te verhelpen. Regelmatig preventief onderhoud houdt uw Cosinus Phi installaties in goede conditie en voorkomt hoge kosten door onvoorziene reparaties.

Onze servicedienst beschikt over hoogwaardige apparatuur, waaronder Stroommeettangen, capaciteitsmeters en IR Camera’s om de conditie van uw installaties goed in beeld te brengen. Wij adviseren om de installaties jaarlijks te laten inspecteren. Naast de jaarlijkse inspectie adviseren wij om de filtermatten van installaties uitgerust met ventilatoren minstens 2 x per jaar te controleren en/of te reinigen of te vervangen.

Frakol Power Quality verricht niet alleen onderhoud aan de FRAKO / FraKol installaties onderhoud en repareert ook uw installaties van andere fabricaten.


 

Regelmatig preventief onderhoud houdt uw Cosinus Phi installaties in goede conditie en voorkomt hoge kosten door onvoorziene reparaties.Hoge temperaturen in de Cosinus Phi installatie, overstroom en hogere harmonischen in het net zijn de voornaamste oorzaken van storingen in Cosinus Phi installaties.

Bovenstaande oorzaken uiten zich door afnemende capaciteit van de condensatoren of defecte condensatoren waardoor niet meer de optimaal gecompenseerd wordt. De contacten van de magneetschakelaars verouderen versneld, met vonkvorming en ingebrande contacten tot gevolg.  Door overstroom en hogere harmonische stromen wordt de bedrading te warm waardoor de isolatie uithardt en kan verbranden.

 


Bij preventief onderhoud wordt een controle uitgevoerd op de werking van de Cosinus Phi installaties.

De werkzaamheden bestaan uit:

  •  Meting van de capaciteit per trap
  • Functionele test van de blindwattregelaar
  • Infrarood scan van de installatie
  • Boutverbindingen worden met momentsleutel nagetrokken
  • Bij installaties met ventilator worden de filtermatten gereinigd en/of vervangen
  • Eventuele defecten wor den in overleg met de opdrachtgever hersteld.

 

 

Stel uw vraag!

Vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op!